Skal en tantra workshop have et ‘højere’ formål?

posted in: Artikler, Lyst, Sexualitet, Skam | 0

Eller – hvorfor snakker vi altid om udvikling?

Når jeg inviterer til workshops ser jeg en tendens i mig selv, og jeg ser den i andre – til at ‘pakke’ indholdet ind. Der skal ligesom være et ‘formål’ – det skal føre til noget, der skal være et ‘resultat’. Og i det sprog vi bruger omkring denne her slags ting, handler det gerne om at ‘udvikle sig’ – til noget bedre forstås.

Hvad nu hvis vi bare mødes for at mødes…?

På Liv, Leg & Lyst’s tantra fredage mødes mange forskellige mennesker en aften i 4 timer.Tantra gruppe Jeg guider deltagerne igennem forskellige kontaktøvelser, og der inviteres ofte ind i opmærksomhed på forskellige aspekter (f.eks. skam eller begær eller andet).

OG det er så fucking dejligt! I det trygge rum og de legende rammer, opstår der ofte vidunderlig kontakt!!! Og i bund og grund er det vel alt rigeligt grund til at deltage?

Kom og bliv glad kunne jeg sige – oplev kærlighed som den er når den intet vil!

Men jeg føler sjovt nok ofte en impuls til at pakke det ind i et højere formål – som om den glæde ikke kunne stå alene?

Jeg kan næsten høre mig selv:

Ej, det er godt nok dejligt det her – men det er en biting – i virkeligheden gør jeg det selvfølgelig for et højere formåls skyld. Min hellige personlige udvikling til et transformeret (højere/bedre) selv!

Haha 🙂

Har jeg selv gang i nogle moralske kvababbelser her? Ofte ser jeg selv fint hvilke fantastiske møder der opstår ud af ‘ingenting’ – og ser at ja, det er ‘godt nok’, det har ‘værdi’ i sig selv… Mærker alligevel impulsen til at det skal være noget ‘højere’ – finere?

Nå, men det virkelig sjove er, at bliver man hængende på disse workshops bare lidt længere end en enkelt aften eller to, ja, så sker der faktisk noget med os! Det ville ikke være for meget at sige at vores verden revolutioneres, vendes på hovedet, og aldrig blive den samme igen. Kilden til vores lidelser kan ses, erkendes og erfares i vores møder med os selv i mødet med andre… Og dermed sker transformationen af ‘sig selv’…
Men det er et andet indlæg….