Skam, liv, lyst, Tantra, Kærlighed

Hvad nu hvis jeg ikke har lyst til at røre ved alle?

posted in: Artikler, Lyst, Workshops | 0

Efter at jeg postede en invitation til en række workshops, har jeg fået stillet det spørgsmål fra flere sider:

“Hvad nu hvis der er nogen (af de andre deltagere) jeg ikke har lyst til at røre ved?
Bliver det ikke frygteligt pinligt? Kommer jeg ikke til at grænseoverskride mig selv?”

Spørgsmålet er naturligt nok. Når jeg skriver i invitationen at “vi arbejder med skiftende partnere”, kan man kun end forvente, at man på et tidspunkt vil komme til at være i en øvelse med alle.

Og svaret er for så vidt simpelt – gå ind i en øvelse, og aldrig aldrig gør noget i den øvelse som du ikke har lyst til. Hvis du vil være på 1 meters afstand, så sæt dig på 1 meters afstand. Undersøg evt. om der noget du kan gøre som ville være fint for dig, og er det eneste der virker for dig afstand – så hold afstand.

I praksis kan det selvfølgelig være ufatteligt svært. Men det er fantastisk(!) god træning, her inviteres du til opmærksomhed på alle dine indlærte afretninger. Prøv at sige nej, og oplev hvor meget angst det kan vække – og hvilken kraft og lyst til ja’et det kan medføre. At forlade flinkeskolen og tage ansvar for sig selv er noget nær det smukkeste vi kan gøre for os selv – og den anden.
Og, det kan være en stærk invitation ind i lyst :-).

Noget af det vigtigste vi laver – er at undersøge og erfare hvornår og hvordan vi er “tro mod os selv” (og hvornår vi ikke er det). Og hvor hurtigt det kan ændre sig!