En workshop kan betragtes som en serie invitationer til at undersøge forskelige ting, inden for den ramme som sættes op!

Det er netop invitationer – og derfor er ingen forpligtet til at deltage i de enkelte øvelser, hverken i sin helhed eller i dele af dem, som man ikke ønsker at være med til. Lav evt. en intention for dig selv om at være ‘tro mod dig selv’ i alt hvad du gør – alene og sammen med andre.

Vi skal ingenting når vi mødes. Og vi skal med sikkerhed ikke udholde noget – intet der føles ubehageligt eller forkert skal finde sted (med mindre man ønsker at undersøge netop dette i sig selv :-)).
Det er derfor vigtigt at alle parter tager ansvar for at sige fra (og til) – Det kan være en svær – og interessant – øvelse at sige nej til noget der sker.
Tænk over at et nej også kan være at bevæge sig væk, at flytte partnerens hånd, at vende sig om – eller at sige “gør noget andet” – der guides og inviteres kontinuerligt til opmærksomhed på dette!

Som facilitator sætter jeg en ramme op omkring de enkelte øvelser – hvis en deltager ikke udviser interesse for at undersøge det der inviteres til, i den ramme som er sat op, men snarere forfølger egne projekter, vil jeg henlede opmærksomheden på det. Jeg forbeholder mig retten til at sige nej til enkeltpersoner, hvis jeg vurderer at man ikke er åben over for henstillinger. Man vil aldrig blive bedt om at gøre noget bestemt (kun inviteret), men man kan nok blive bedt om at holde op med at gøre noget ;-).

Tryghed og tillid er basis for at vi kan handle frit og åbne for det som er – selvomsorg og omsorg for hinanden er en selvfølgelighed i dette arbejde. Og noget der bliver lagt stor vægt på i de rammer der sættes op.

Læs evt. på bloggen hvor der er flere indlæg om angst, grænser og gensidig omsorg.