At røre ved sig selv

posted in: Artikler, Lyst, Workshops | 0

En af de ting der fylder meget på mine workshops er hvordan der inviteres til at gå i (fysisk) kontakt.

Det ‘normale’ møde

Ofte vil vi gå i kontakt for at ‘gøre noget’ for, eller ved, den anden. Vi ønsker måske at de skal opleve noget bestemt – berolige dem, eller ophidse dem… Ikke sjældent leverer vi en bestemt ‘ydelse’ – i håb om at få noget lignende ‘tilbage’.
I et elskovsmøde kan vi ofte observere en sådan ‘udveksling’ – nu ‘giver’ jeg dig en orgasme, og så ‘giver’ du mig en bagefter…

Det ‘tantriske’ møde

I aftengrupperne inviteres der til en noget anderledes tilgang til kontakt. Her er fokus på at sanse sig selv – hvilke sansninger opstår i mig når jeg berører din hud med min krop? Vi rører ikke ved hinanden for at skabe en bestemt oplevelse i den anden – men for at sanse os selv…

At – ikke længere – gøre noget ved hinanden

Det lyder ret simpelt, men de fleste af os har en livslang konditionering rettet mod at ‘gøre noget’ ved hinanden. Der kan være mange stærke historier knyttet til dette; “Se hvilken fantastisk elsker jeg er”, “Hvis jeg gør det rigtigt godt for dig, så vil du… elske mig/gøre detgodt for mig..” o.s.v. Det kan tage mange timers opmærksom øvelse og iagttagelse at få øje på de mønstre i os selv.

Der ligger fantastisk ‘guld’ gemt i disse simple øvelser – at blive berørt af et menneske der er opfyldt af egen lyst og egen sansning (og ikke har et projekt med dig), kan være helt utroligt dejligt og befriende.

Vi vil igen og igen vende tilbage til måden vi går i kontakt – og iagttage vores egne projekter og automatiseringer – samt ikke mindst, hvad der sker når bevisthedens lys kastes på mødet imellem os.

Jeg rører ved mig selv – i mødet med dig <3